SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅRSTA HANDBOLL
Årstaiternas HK

Referat: BK Kungsan - Årstaiternas HK
Säsongens sista match mot Kungsan bjöd på klassiskt barhäng
2024-03-29 13:53
Serieavslutning mot Kungsan

Sista matchen för säsongen och Coach Benny hittar ett klassiskt häng i Ekhammarshallen. 

Säsongens sista match

Sista seriematchen i div 3 öst spelades mot Kungsan. En match vi tog ett tryggt grepp om direkt. Återigen klär vi hela målprotokollet, alla bidrar, alla gör sitt yttersta för att segern ska landa i rätt kolumn. 

Vi hade bra koll på matchen från start och vi genomför matchen taktiskt briljant. Vi avslutar matchen aningen svajigt men försprånget var aldrig hotat och Emilie satte säsongens sista mål och vi stängde säsongen med en ny seger och slutresultatet skrevs till 24-32.

 

Summering av säsongen 2023/2024

 

Vi hade som mål att inte dansa vid nedflyttningsstrecket eller åka ur division 3 då denna säsong.

Denna säsong var det hela 5 st lag som skulle flyttas ner när säsongen skulle summeras. Alltså var vi tvungna att vara med från start. 

Träningen innan första matchen var det fokus på det lite nya försvarsspelet för laget stress & press och med en egen touch för att skapa energi i laget både framåt och bakåt. 

 

Placering i tabellen

Försvaret har suttit kanon i stort sett hela säsongen. Och vi har fått bra tryck i anfallen framåt. Vi har lyckats trycka in galna 649 mål. Vi placerar oss på en stabil 4:e plats och nedflyttningsstrecket lämnade vi redan i första omgången och såg aldrig mer av nedflyttningsstrecket.

 

Samarbeten med A-lag och Damjuniorer i Årsta

 

Tungan rätt i mun när vi erbjuder spel i varandras lag är en minnesregel att bära med sig. Lätt att det blir en tankevurpa och det blir fel. 

 

Under säsongen har vi kunnat erbjuda hela 12 st ungdomsspelare som varit med i en grym matchmiljö för ungdomar. De har fått spela handboll med spelare som har spelat på hög nivå i seriesystemen och har erfarenhet som är riktigt värdefull när man ska upp i seniorhandbollen. 

Man kan se det som en genväg in i seniorhandbollen.

 

Spelare som deltagit med oss under säsongen.

  • Lea Feldt DJ1/A-laget div 2
  • Ellen Lundstedt A-laget div 2
  • Smilla Sandgren A-laget div 2
  • Amanda Wulf A-laget div 2
  • Molly Molnar DJ div 4
  • Ophelia Hällbom DJ div 4
  • Felicia Greuel DJ div 4
  • Mathilda Rosenberg DJ div 4
  • Lisa Wester DJ div 4
  • Ellen Rosen DJ div 4
  • Hanna Olsson DJ div 4
  • Ida Liu DJ div 4
  • Maia Eklund DJ div 3
  • Amalur Retegui Urkiola DJ div 4
  • Lova Wulker-Roos DJ div 3

Jag är personlig väldigt glad att ha kunnat erbjuda spel med laget och att de har fått ta del av erfarenheten vi har att erbjuda. Vi har en höjd i laget som gör att vi skulle kunnat spelat upp oss i division 2. Men vi fick samtidigt skador på några nyckelspelare för att gå hela vägen. Samtidigt får vi ju inte ligga i samma serie som Årsta rent regelmässigt.

 

Vad sticker då ut under säsongen 

 

Nummer ett och ett oslagbart minne för livet som coach är ju "Bragden i Högdalsshallen"

helt klart värt att läsa för de som inte gjort det. Catrin från A-laget hade högläsning inför deras träning. En av spelarna vart nervös av läsningen. Spännande match var det.

 

Och nummer två är ju naturligtvis alla spelarna jag fått lära känna och hur vi tillsammans tagit oss an matcherna. Och hur laget/spelarna anpassat sig efter vårt lite nya sätt att spela försvar på. Jag hoppas det gett laget en härlig spelglädje. Spelarna har varit aningen styrda i försvaret men fått vara "fria i tanken" framåt. Alltså att de med sin höga kompetens fått spela ett fritt anfallsspel där det bygger på kommunikation mellan varandra. Vi coacher behöver inte bestämma och leda i allt utan lita på drivet och kunskapen som finns i laget. 

 

Och nummer tre som ligger mig varmt om hjärtat. Är att vi lyckas få in Maia Eklund att spela match med oss. Eftersom jag vet att hon haft en tuff säsong bakom sig säsongen 22/23 med knäskada och en rehabresa som inte alltid är motiverande när man helst av allt vill spela handboll. Efter diskussion med Maias DJ tränare Per om att hon kunde få spela match med oss också och försöka få henne i matchform. Eftersom jag har koll på Maia så skulle jag säga att jag vet när hon är i form och inte. Allt föll på plats Maia började spela match med oss aningen stukat självförtroende och inte minst långt ifrån hennes topp på matchform. Tiden hos Årstaiterna har varit perfekt för henne och nu levererar hon både bakåt och framåt efter en trevande start. 

Hon har från att vara lite tystlåten i försvaret till att nu styra och ställa. Och tar för sig på en helt annan nivå. 

Om man gillar statistik så hamnar Maia på plats 41 i skytteligan av ca 300 spelare i antal gjorda mål. 52 st hann hon med på halva säsongen. 

 

Statistik - Stress och press ger energi till anfallsglädjen.

 

Vi har hela 8 st inom topp 100 av ca 300 spelare i divsion 3.

Jelina Strand vår skyttedrottning tryckte sig förbi i sista matcherna och hamnade på en grym 3:e plats. 

För att inte tala om vår grymma M9 Moa Hagberg som gasade rejält i de sista matcherna och sprutade in mål för laget. Nästan så att secket skrev in 5 mål i förväg på Moa för att hänga med att regga allt. 

 

Plac Namn Förening Totalt antal mål Spelmål Straffmål
3 Jelina Strand Årstaiternas... 128 103 25
7 Moa Hagberg Årstaiternas... 104 88 16
25 Lina Stolperud Årstaiternas... 66 66 0
29 Linn Åberg Årstaiternas... 63 61 2
41 Maia Eklund Årstaiternas... 52 50 2
59 Ellen Olsson Årstaiternas... 39 39 0
75 Ebba Järnland Årstaiternas... 31 31 0
84 Emelie Westerblad Årstaiternas... 28 28 0

 

Tyvärr målvakter så finns ingen statistik eller räddningsprocent för er reggad. Men utan er hade vi ju naturligtvis inte landat på en 4:e plats. Stort Tack Fia, Tove och Nicole för säsongen. 

 

Säsongsavslutning

 

Det har varit en häftig säsong med en del utmaningar vilket är till för att övervinnas. Vilket vi gjort med bravur. Nu ska vi bara få till en avslutning på säsongen någonstans, det kommer bli kul hoppas på någon slags tävling.

 

Min egen säsong förlängdes en aning då jag ska hjälpa till med träningen för underbara grabbarna i P10 under April-Maj.

Sen vart jag också inbjuden att coacha under Irsta Blixten med ännu ett härligt gäng i P08. Ingen startsträcka behövs då jag varit med Lo. Håkan och Dennis och spelarna tidigare på olika cuper och matcher. När frågan kom från Dennis så är det bara att tacka Ja. Störtskönt gäng som erbjuder många härliga skratt  dessutom är väldigt bra handbollsspelare. Tacksam Japp. 

 

Angående nästa säsong så återkommer vi inom kort förhoppningsvis till alla spelarna i Årstaiterna.

Vendela och jag kommer ha ett möte med Tomas Ryde och Helena Andersson om nästa säsong. 

 

Tack för samarbetet denna säsong

Nicklas & Maja DJ-Div 4

Per Jonsen DJ1, 

Mattias för A-laget. 

 

// Stolt Coach Benny Andersson, Årstaiterna

 
FÖLJ OSS
SPONSORER
STÖD ÅRSTA
Bingo Stockholm - Alla hallar